19.04.2010

fericirea - haute couture

Fericirea este un etern santier in lucru.
Pornind de la aceasta premisa, cred ca nu exista oameni prea-fericiti. Pe deplin fericiti. Constant fericiti. Probabil ca fericirea nu este atat o stare, cat mai degraba un proces continuu.. Si se prea poate ca fericirea sa nu fie atat un scop in sine, cat mai degraba un motiv ce ne ajuta sa mergem inainte... Iar daca lucrurile ar sta asa si nu altfel, am putea presupune chiar ca fericirea este asemenea dragostei.. un sentiment care se invata..

Atunci cand marile case de moda isi prezinta colectiile Haute Couture, cei mai multi necunoscatori se declara oripilati de creatiile extravangante ale designerilor. Putini inteleg ce inseamna acest Haute Couture si care este rolul sau in lumea pretentioasa a modei. Ceva asemanator trebuie sa para fericirea unui nefericit.
Pentru meseanul de rand, fericirea se doreste a fi ceva casual in stil relaxat dar totusi sic si trendy!
Pentru a face posibila aceasta dorinta, omul a devenit foarte inventiv.
Asa a luat fiinta fericirea pret-a-porter.

Zilele acestea m-am gandit ca fericirea e ca Dumnezeu; la fel de impalpabila, greu demonstrabila. Pentru a o putea simti trebuie mai intai sa credem in ea, in lipsa oricaror dovezi senzoriale sau perceptuale. Poate exista doar o fericire de moment care sa te poate afecta pe termen indelungat acel gen de fericirire frivola, egoista. Fericirea business-class, ultra all inclusive. Fericirea cu monograma.

Dupa, ti-e greu sa "cobori" la Economy-Happiness.

In final fericirea pare a sta cum spune Albert Schweizer intr-o sanatate buna si o memorie proasta...

mai au si altii pareri... iata una din ele:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrisul nu doar comunica idei. Le genereaza...