20.09.2009


Un vanator pune o piatra de marimea unui ou de gaina intr-o scorbura cu diametrul de sase centimetri.
Maimutele il urmaresc de la distanta si sunt macinate de curiozitate. In Africa. Apoi vanatorul se indeparteaza la cativa metri, urmarind o posibila victima. Imediat apare o maimuta curioasa care baga mana in scorbura. In Africa. Ea simte ca acolo este un obiect si incearca sa-l scoata. Insa, diametrul scorburii este mult prea mic.
Din punct de vedere tehnic, maimuta isi poate scoate mana din scorbura in orice moment, dar... asta ar obliga-o sa dea drumul pietrei si s-o piarda. In Africa. Balansul de frica si curiozitate o tine pe loc. Vanatorul se apropie si baga maimuta in sac. In Africa. Ma amuza tehnica asta, in care momeala e curiozitatea.
Si ma gandesc deseori la majoritatea lucrurilor pe care le fac zilnic de teama de a nu pierde ceva ce am...Incep cu spalatul dintilor, cu cele 54 de kilograme starnse cu grija in blugii mei cu talie joasa, la balsamul si demachiantul ce le folosesc ritualistic... O rutina care-mi controleaza viata, departe de Africa, dar atat de aproape de spiritul ei. Paradoxul zilelor noastre este ca suntem din ce in ce mai ocupati sa strangem lucruri fara sa observam ca de fapt suntem preocupati sa nu pierdem lucruri pe care nu le-am avut niciodata cu-adevarat. Deseori ma intreb: care sunt acele lucruri fara de care nu as putea trai daca le-as pierde sau ar disparea just like that? Spre exemplu telefonu’mobil, tambalu’ meu cu wireless, demachiantul, mp3-ul meu plin de muzici obsedante, blogul, uleiul meu de corp, plus atatea zdrente ce-mi acopera trupul... Fiecare lucru nou pe care il cumpar aduce cu el o doza de frica egala cu valoarea etichetei. Ma incapatanez sa traiesc ca un sportiv care ,, nu mai are nimic de pierdut” – si asta e salvarea mea. Nu am nimic... N-am nimic fara tine - n-am nimic, si prin asta am tot. Am tot ceea ce-mi doresc, si altceva nu mai conteaza. Constat mai nou ca eu nu sufar de nebunie… ma bucur de ea in fiecare minut!

5 comentarii:

  1. immortal love06 octombrie, 2009

    iti propun un exercitiu de imaginatie si traire virtuala. sa zicem ca te trezesti intr-o dimineata, mergi la baie constati ca nu ai apa de nici un tip, brusc realizezi ca apa plata sau minerala tocmai ai terminat-o azi noapte desi aveai suficienta dar pt ca ai fost in 30+ pana seara tarziu si ai terminat toate sticlele de techila existente in bar a trebuit s-o bei toata toata!! din pacate nu poti sa-ti iei liber de la servici pt ca ai un sef(a) dobitoc/dobitoaca si nu pricepe mai nimic din ce-i spui desi vorbiti intotdeauna aceeasi limba. si chiar daca sa zicem ca ai avut o usoara intentie de a suna totusi la birou constati ca telefonul tau mobil cumparat cu o luna inainte e mort pt patrie si mai ales pt seful/sefa ta...usor usor simti cum de gadila cativa nervi...te asezi pe fotoliu si te gandesti ca ti-ar face bine daca ai asculta melodia preferata de pe mp3 player. pt ca ziua a inceput minunat era de asteptat ca si mp3p sa-ti faca fite si sa se auda cand mai tare cand mai incet plus un tiuit de-a dreptul excitant...deschizi laptopul, trebuie neaparat sa scrii despre asta pe blog dar din pacate nu-l poti accesa pt ca ti-e picat netu'...brusc intri in panica si simti ca esti deconectata de la lumea "reala". stai 10 secunde sa-ti revii si iti amintesti ca ieri inainte de a merge la techila ai pus in masina de spalat niste haine...ce-ar fi sa le pui la uscat daca tot nu prea ai ce face? hmm..n-a fost o idee buna..n-ai fost atenta si ai pus blugii tai cu talie joasa impreuna cu un tricou rosu care pur si simplu ti-a scapat. si ce crezi ca s-a intamplat? acum ai niste blugi roz:) (oricum ti-ai dorit de multa vreme o pereche:P). acum te intreb ce ai pierdut in ziua asta? si ce ai castigat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Labus, ai dreptate intr-un mare fel!
    Sunt ,, semne" peste tot!Serendipity-sagul e maret...Roz,talie,dorinte, moderare... Bine ai revenit in visul tau!Ma declar flatata de atentia ta. See you in ,,moderare"- JOKER.
    Incepusem sa-mi pierd speranta ca va aparea Joker-ul potrivit.
    Ne vedem cand ne-ntalnim... :-)))

    RăspundețiȘtergere
  3. immortal love07 octombrie, 2009

    adica pi drumu' dorobantilor:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Labus, stiai ca in Cambodgia, Vietnam si Laos exista oameni care se inchina serpilor Naga... Ma intrebam odata oare ce ii determina sa adore astfel de creaturi? Zeul-pasare Garuda din mitologia hindusa a fost un adversar necrutator al acestor reptile, considerate in Mahabharata profund inumane. Sa fi fost acesti serpi Naga o rasa extraterestra non-humanoida ostila terranilor, cum pretind scriitorii Pavel Corut si Ileana Stan? Pare plauzibil, deoarece in Univers exista numeroase rase, nu neaparat humanoide.
    :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. immortal love16 octombrie, 2009

    pai si david icke are aceeasi parere...poate or fi citit toti aceeasi carte:P

    RăspundețiȘtergere

Scrisul nu doar comunica idei. Le genereaza...