24.08.2009

dating

Iti doresti din tot sufletul sa intalnesti pe cineva, sa iubesti, sa primesti iubire. Dar, pana acum eforturile tale de-a intalni o asemenea persoana n-au dat rezultat...Incercarile bine-intentionate ale prietenilor, rudelor de a te ajuta in acest sens ( traditionalul petit)te-au pus in incurcatura, te-au descurajat si mai mult...Asa ca te intrebi daca n-ar fi mai bine sa apelezi la ,, tehnica moderna"...Intalniri online. Accesezi un site web, un chat room sau un buletin board. Conform unei statistici aprox. 9 milioane de pers. single din peste 240 de tari apeleaza la net pt. online dating.
Aici, fireste toti mint intr-o oarecare masura. Insa, cunosti persoane care si-au gasit fericirea prin astfel de intalniri virtuale, si asta te incurajeaza sa mergi mai departe...In sfarsit, gasesti pe cineva, mintea incepe sa brodeze.
Uneori, intalnirile pe internet pot da nastere la sperante nerealiste. Esti prinsa intr-o capcana, imaginatia ta completand tabloul potrivit dorintei patimase. Vine ziua intalnirii tete-a tete; uneori poate fi un avantaj, alteori un dezavantaj. Problema e ca intr-o relatie online, nu poti observa gesturile, zambetul sau mimica celuilalt, nu poti vedea cum se comporta cu altii, cum reactioneaza in situatii tensionate. Intr-adevar, online poti focaliza trasaturile de personalitate ale potentialului partener, fara a te lasa distrasa de aspectul fizic. Insa, iubirea se demonstreza prin fapte nu prin cuvinte. Pe internet, iubirea e de-a dreptul oarba. Chiar daca e-mailurile sunt romantice, discutiile online deosebit de stimulatoare, idilele se infiripa rapid dar se si sting la fel de rapid. Prin urmare, cauta sa scurtezi intalnirile online, si treci cat mai rapid ,,fata-n fata''! Se spune ca , real e ceea ce vezi, simti si-ti raspunde sentimentelor. Cat despre mine, nu voi povesti cum s-a intamplat, ci asa cum imi amintesc ca s-a intamplat. A fost odata, si atat.
Omul - sursa a tuturor ,,poveştilor” - perceput, ca fiinta reala din carne si oase si, deopotriva, entitate virtuala, tot reala, simbol al imaginatiei si al felului de a ne ,,crea” al celorlalti.
In fiecare moment al vietii noastre, sub aspectul expresiei, suntem ,,scrisi/rescrisi” de imaginea pe care ceilalti si-o fac despre noi, dar si de propriul psihism, mereu mai exacerbat, scotand la suprafata alte si alte erzaturi ale inconstientului, deopotriva arogandu-si drepturi depline la semnificare/resemnificare.

Taxi - Jumatatea mea

5 comentarii:

  1. Buna, facem schimb de blog?

    Ms mult!

    http://lesbiene-romania.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Desigur ratusca vesela. Am incercat sa las un comentariu la tine, dar n-am reusit...Ceva probl. de sistem. Articolul tau mi-a amintit un banc:/ Doi politisti intra intr-o librarie. Vanzatoarea se aprpie de ei zambind si intreaba : - Ce'i baieti... ploua?
    *e posibil ca sa fi devenit toti victime ale parti pris-urilor de conjunctura?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,e clar, Internetul trebuie să fie un mijloc, nu să devină o condiţie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. atunci cand faci schimb de idei pe email, poti sa vezi mai usor compatibilitatea. desi nu prea realist; imi amintesc cand faceam schimb de scrisori in liceu cu o clasa de fete, eu fiind intr_o clasa de liceu militar; cand ne-am intalnit, visurile s-au cam destramat. nicu

    RăspundețiȘtergere
  5. lumea virtuala poate sa fie foarte inselatoare... poti sa ajungi sa crezi despre o persoana ce iti spune, ce vrea sa te faca sa crezi, iar cand te intalnesti si vezi adevarata ¨fata¨ iti dai seama ca persoana nu este deloc asa cum credeai. Si mai este ceva ... atunci cand doar scrii poti sa iti inchipui persoana cu care scrii intr-un fel ... de exemplu cand citesti o carte si fiecare isi imagineaza altfel, pentru ca mintea este libera sa gandeasca si nu i se da exact un scenariu ca intr-un film. pup. cris .... PS nu ai si tu sa te abonezi la site? daca nu te rog fa, pentru ca vreau sa te urmaresc. (pana acuma am muncit si nu am mai avut timp de nimic) CRIS

    RăspundețiȘtergere

Scrisul nu doar comunica idei. Le genereaza...