14.02.2009

despre tine...



Iubirea poate fi tunata? Tunam si fulgeram in tot ce atingem...
Tuningul sentimentelor dupa moda vremii, dupa gura lumii, dupa interesssssss!
Iubirea de ,, serie'' e banala; trebuie tunata cu articole scumpe, cu atentie speciala in anumite zile impuse, altfel nu are aroma autentica... Cine se mai poate mentine in aceasta competitie?
Ochii vad, inima cere dar e rau cand n-ai putere.
Probabil atunci risti un tuning de prost gust.
<>
A fost odata ca niciodata o insula pe care traiau toate sentimentele: fericirea, tristetea, stiinta si multe altele, incluzand iubirea. Intr-o zi toate sentimentele au fost anuntate ca insula se va scufunda pe fundul oceanului. Asa ca sentimentele si-au pregatit barcile de plecare. Iubirea a fost singura care a ramas. Ea a vrut sa pastreze paradisul insulei pana in ultimul moment. Cand insula s-a scufundat aproape toata, Iubirea a decis ca e timpul sa plece. A inceput sa caute pe cineva caruia sa ii ceara ajutor. Tocmai atunci s-a intamplat ca Bogatia trecea pe acolo intr-o barca mare. Iubirea a intrebat:- Bogatie, pot veni cu tine pe barca ta? Bogatia a raspuns: Imi pare rau dar este mult aur si argint pe barca mea si nu mai este loc si pentru tine. Atunci Iubirea s-a decis s-o intrebe pe Vanitate. Ea a strigat: Vanitate, te rog ajuta-ma. Nu pot sa te ajut, esti uda toata si mi-ai strica frumoasa barca.
Apoi Iubirea o vazu pe Tristete. Iubirea zise: Tristete, lasa-ma te rog sa merg cu tine. Tristetea a raspuns: Iubire, imi pare rau dar acum simt nevoia sa fiu singura. Apoi Iubirea a vazut-o pe Fericire. Iubirea a strigat tare :Fericire, ia-ma cu tine te rog. Dar Fericirea se bucura prea tare ca sa mai auda ceva sau pe cineva strigand.Deznadajduita, Iubirea a inceput sa planga. Tocmai atunci auzi o voce: Vino Iubire, te iau cu mine in barca. Era un batran. Iubirea s-a simtit asa de binecuvantata si s-a bucurat asa de tare incat a uitat sa-l intrebe pe batran numele. Cand a sosit la mal, batranul si-a urmat drumul. Iubirea a realizat cat de mult ii datoreaza acestuia. Atunci a intrebat repede Stiinta care era numele binefacatorului ei, si aceasta i-a raspuns: A fost Timpul.
Dar de ce m-a ajutat dintre toti doar Timpul? - a intrebat naiva Iubirea.
Stiinta a zambit si plina de intelepciune a raspuns: Pentru ca doar Timpul este capabil sa inteleaga cat de minunata e Iubirea !

12 comentarii:

  1. Viata este atat de plina de iubire! O cautam si ne dorim sa existe acolo unde credem ca imaginea noastra si-a gasit luciul perfect. Uitam ca imaginea nu are cum sa fie perfecta pentru ca nici noi nu suntem. Iubirea este perfecta. Obiectul iubirii nu este perfect. Este un paradox, dar este adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi recunosc pe deplin apartenenta la rasa umana si la incapacitatea de a iubi constant si pur. Imaginea mea este formata din ceea ce cred ca simt eu pentru ceilalti si din ceea ce cred eu ca simt ei pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi doresc cateodata sa pot opri lupta care se da in sufletul meu intre ceea ce este nou si incitant si ceea ce este vechi si cunoscut. Lupta de a parasi vechiul pentru nou. Lupta de a pastra misterul vechiului si de a nu-l descoperi pe cel al noului. Pierd de fiecare data. Nu am gasit metoda. Exista vreo solutie?

    RăspundețiȘtergere
  4. Multi imi spun:"L-am iubit din toata inima, iar el nu mi-a raspuns niciodata iubirii". Dar daca l-ai iubit cu adevarat, de ce suferi ca nu te-a iubit? Nu stiti oare ca iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. Atat timp cat suferiti din cauza iubirii inseamna ca inca nu ati cunoscut iubirea adevarata. Iubirea inseamna daruirr totala, inseamna uitare de sine.

    RăspundețiȘtergere
  5. De cate ori nu ati auzit de decizia inteleapta a unei persoane de a renunta la prostiile astea legate de iubire, care stau in calea realizarii unui tanar care promite ca va ajunge in varful piramidei, profesional vorbind? De cate ori nu ati intalnit persoane care au inlocuit iesirea la cinema cu filmul de pe calculator, o cina in oras cu o comanda la o pizzerie, o iesire in aer liber cu nimic. Cat de des intalnim oameni care nu mai stiu sa se bucure de lucrurile marunte, care fac viata frumoasa ? O ploaie scurta de vara te determina sa iei imediat taxiul in loc sa te bucuri de felul in care picaturile caldute aluneca pe chipul si pe trupul ei. Razele de soare care patrund dimineata in casa te fac sa tragi draperiile si sa pornesti aparatul de aer conditionat fara sa te opresti o clipa sa vezi cat de frumos ii lumineaza ochii in bataia soarelui.

    Si-atunci concluzia pe care o trgem e ca in ziua de azi oamenii nu mai au timp, nu mai stiu sa iubeasca, nu mai au timp sau rabdare sa rasfete, nu mai stiu sa se uite in ochii persoanei iubite si sa-i vada sufletul. Dar cand vedem o pereche de octogenari care, tinandu-se da mana, admira o floare sau cauta pe bolta instelata Carul Mic sau Carul Mare ne dam seama ca mai exista si oameni norocosi, sau oameni curajosi care la un moment dat al vietii lor au stiut ca trebuie sa aleaga si n-au ales gresit. Au ales iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Zicala ne duce cu gandul la celebrul poet Vergilius, care spunea ca "Dragostea invinge totul si noi ne lasam invinsi de ea" si se refera la puterea si entuziasmul care ne cuprind cand iubim.
    Pentru a intelge iubirea, trebuie in primul rand sa fim plini de iubire. Iubirea nu poate exista ca un monolog, ea fiind un dialog armonios.
    A te indragosti poate fi o experienta de o frumusete unica, fara indoiala, sentimentul de iubire fiind incarcat de puritate, de candoare si gingasie, si, altfel spus, "dureros de dulce", dezvaluind trairi nebanuite.
    stii de ce vorbesc... nu????

    RăspundețiȘtergere
  7. Povestile si legendele care ne "hranesc" ne arata ca, pana la urma, dragostea invinge totul... ca un nor care vrea sa-si reverse ploaia, ca o floare care vrea sa-si imprastie parfumul...
    Curaj, dragostea doare! Mi-a placut melodia alesa.. am ascultat-o in timp ce citeam ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Citesc, si instantaneu realizez ca, fara sa imi dau seama, am reusit sa proiectez imaginea gandurilor mele dincolo de propria-mi persoana. Ce facila,ieftina si comoda este transpolarea...
    Si totusi ... oamenii se iubesc!
    Si iubind..ezita, mint, se casatoresc, se sicaneaza, se tolereaza, barfesc, plang, se plang, fac copii, fug, se inseala, se-ntorc, se saruta. Dragostea lor e mai prejos de noblete, si e mai presus de indiferenta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da timpul le rezolva pe toate ... ai mare dreptate. Cris

    RăspundețiȘtergere
  10. multa dreptate,se pare ca multe vorbe= continut=o,totul se reduce la -2m,dar inainte de acest -2, trebuie sa mai si iubim,ha,ha,ha...iar daca o facem mai trebuie sa o dovedim si cel mai interesant este daca si noi suntem iubiti.(normal ar fi ca de persoana iubita).

    RăspundețiȘtergere
  11. hm, prea codificat mesajul tau Dan Brown...

    RăspundețiȘtergere
  12. * …Mulţumesc de ajutor “Timpule”

    RăspundețiȘtergere

Scrisul nu doar comunica idei. Le genereaza...