22.02.2009

arca lui Noe

Sunt lucruri pe care le-ai ,, comis" in trecut, dar pe care acum, reluate le-ai face diferit?
Sanse pe care le-ai avut dar de care nu ai profitat? Poti identifica in trecutul tau un gest major care ti-a schimbat viata... si pe care-l regreti acum?Cand ne gandim la regrete, in mintea noastra se deruleaza imediat un anume eveniment special.In casa regretelor noastre, emotiile tin loc de mobila, circumstantele si lipsa de control garnisesc detaliile regretelor.Interesant e ca de obicei regretam gesturi, vorbe, fapte... nu relatiile avute.Regretele sunt un subiect sensibil pentru multe persoane, uneori sunt comice, alteori dramatice dar cu siguranta sunt marea confruntare pe care o tot amanam, sperand ca va trece... Inchidem ochii, ne-alungam gandurile, ne umplem mintea cu noutati sperand ca ele se vor suprapune regretelor, le vor sufoca.
Johnathan Larson a spus:,,Fortget regret, or life is yours to miss''.
Acum aproape 7 ani, am urcat in arca lui Noe.
Poate unii din voi nu ati citit aceasta relatare biblica extraordinara care pe langa dramatismele ei transmite ideea de speranta, face referire la o promisiune ferma! Aproape tot ce stiu despre viata, stiu din aceasta poveste.Prima idee ar fi ca e important sa nu pierzi barca.In viata vin ocazii pe care e bine sa nu le ratezi, sa nu uiti ca toti suntem in aceeasi barca; fie ca stam in fata la mijloc sau la spate. Tot de la arca lui Noe am invatat sa-mi fac planuri in avans... Nu ploua cand Noe si-a construit arca.Niciodata nu e prea tarziu sa-ti faci planuri si sa te simti util; de ex. Noe, avea 600 de ani cand D-zeu i-a cerut sa construiasca ceva cu-adevarat important. Nu asculta criticile; se stie ca in timp ce construia Noe gigantica arca, toti, fara exceptie isi bateau joc de el. Pe pamant nu ploase niciodata; acest fenomen era nemaivazut, de neanteles!Construieste-ti viitorul pe premise inalte.Si ce daca altii nu le inteleg? De dragul sigurantei, calatoreste daca e posibil in pereche. Viteza nu e intotdeauna un avantaj; serpii erau in arca impreuna cu gheparzii.Cand esti stresat, pluteste pe apa o perioada.Lucrurile care nu se pot rezolva sa nu te preocupe in mod exagerat, cat despre cele ce au rezolvare, nu are rost sa te stresezi; oricum se vor rezolva!By the way, arca lui Noe a fost construita de amatori, Titanicul de profesionisti.
Profesionalismul nu este o garantie in viata...Oricum in ochii multora vei fi ciocanitoarea!
* dedicatie tuturor celor care am impartit cu mine o vreme barca, si pentru care aceste vorbe au sens...

5 comentarii:

  1. * Această DATĂ din calendar, din viaţă ce nu voi uita niciodată… Secret Garden: Proces…

    RăspundețiȘtergere
  2. *…dar ochii au fost atât de orbi, corpul atât de paralizat...doar inima...care murea de dor…

    RăspundețiȘtergere
  3. Arca, barca...nu pot sa nu gasesc similaritatea in simboluri ,asa e omul, in mintea lui se fac mereu legaturi... "esti in barca cu noi sa nu":), vaslesti impotriva curentului ?.. asta depinde de curent, as spune.
    Hm, chiar de nu vrem sa ne amintim totul, l-am trait si e inca in noi, hai sa luam ce e mai bun si , inerent...mergem mai departe

    RăspundețiȘtergere
  4. te rog defineste " noi " si-atunci voi putea raspunde...

    RăspundețiȘtergere
  5. era un citat , si "noi" inclus in el,are cu totul alt sens decat cel din ultima fraza..

    RăspundețiȘtergere

Scrisul nu doar comunica idei. Le genereaza...